Wolfgang Würstmann

Young, slightly traumatized runaway wizards apprentice with a thing for fire

Description:

Ws: 36
Bs: 28
S: 32
T: 40
Ag: 42
Int: 53
Wp: 60
Fel: 33
A: 1, and likely to stay there :(
W: 14
M: 4
Mag: 1
IP: 0/1?
FP: 3
Current XP: 0
Total XP: 800

Basic skills: Gossip, Perception, Search.

Advanced skills: Arcane Knowledge – Magic, Channeling, Magical Sense, Read/Write, Common Knowledge – Empire, Speak language Reikspiel, Classic and Arcane Language – Magic.

Talents: Savvy, Very Resilient, Petty Magic, Night Vision, Coolheaded, Aethyric Attunement.

Bio:

Født som yngste sønn til Adolf Würstman med 5 eldre brødre og tre eldre søstre, er Wolfgangs første klare minne at moren Maria døde da han var 5 år gammel. Faren, Adolf, er pølsemaker som sin far før seg i Steingart, Wissenland. Wolfgang har alltid vært den minste blant sine jevnaldrede – og nå som 17-åring bare 5’5. Han er en smart, kvikk og viljesterk gutt, men plaget av syner og innesluttethet etter at Maria gikk bort. Hans kjæreste eiendel er et innrammet miniatyrbilde av henne, som han alltid bærer nær hjertet.

Ti år gammel skjedde den neste avgjørende hendelsen i Wolfgangs liv. Det var uår på tredje året, og lite arbeid for pølsemaker Adolf. Da magister Heinrich Himmel var innom pølsesjappa som eneste kunde den uka, fattet han interesse for Wolfgang, og tilbød Adolf å gjøre Wolfgang til sin læregutt i trollskap og ta seg av hans oppforstring
Adolf, som aldri hadde vist videre omsorg for den lille gutten, og var desperat etter å kutte utgiftene, var bare glad for å få en munn mindre å mette. Slik begynte Wolfgangs tid som den tredje av Heinrich Himmels tjenere og læregutter.

Det var fra starten av betydelig mer arbeid enn læring, og de to eldre læreguttene, Hans og Kurt, plaget Wolfgang ved enhver anledning. Heinrich beskyttet ham aldri, han hadde et heller godt blikk til de eldre guttene, og da Wolfgang var 14 skjønte han hvorfor. Heinrich forsøkte en kveld å få Wolgang til å suge ham på tissen, men i motsetning til de andre læreguttene nektet Wolfgang plent og løp til skogs. Da han kom tilbake dagen etter, kald og utsultet etter en natt i skogen, prylte Heinrich ham grundig for å være “ulydig, utakknemlig og udugelig”. Men verre var læreguttene, mens Heinrich trakk seg tilbake til sine bøker holdt læreguttene Wolfgang fast, og helte brennende olje over armen hans
Siden da har Wolfgang hatt et stort og rødt brannskadet merke på venstre arm, som ser ut som flammer som omkranser armen.

Senere den natten, mens han led voldsomme smerter og ikke fikk sove, kjente Wolfgang et brennende sinne som overgikk alt han hadde kjent på tidligere. Han var rasende på magister Henrich, på Hans og Kurt, og på sin far Adolf som overlot ham til slike grusomme mennesker. Med ett tok sinnet form av en voldsom ild, og på et øyeblikk var uthuset der læreguttene som fullstendig overtent. Wolfgang flyktet i panikk ut av det brennende huset, og så langt av gårde han kom den natten før han sovnet i en grøft. Han vendte aldri tilbake, og hvordan det gikk med Hans, Kurt eller Heinrich vet han ikke, men kjenner fremdeles sinnet brenne i seg når han kommer dem i hu!

Wolfgang Würstmann

Doomstones audunvin